Saturday, October 22, 2011

Pliizzzz..Jangan Bunuh Diri Anda kerana FACEBOOK..!!


assalamualaikum.. post nih saya buat khas untuk pelawat2 page saya dgn harapan anda semua menyingkap sedikit kesedaran dihati anda.. sekarang, boleh dikatakan setiap hari berjuta-juta pengguna FB sibuk meng upload gamba2 masing2 kat FB kan.. (saya pun tak kurang juga).. tp tahukah anda2 semua.. kita sebenarnya mempertaruhkan keselamatan kita hanya dengan menayangkan muka hensem dan lawa kita ni kepada masyarakat umum. maklum jugak lah..bukan semua orang dlm dunia baik (rambut sama itam, tp hati lain2..).. dlm kalangan kenalan sy pun dah banyak kes yang mana.. ada org copy gambar untuk dijadikan profile gambar akaun lain (fake account).. anda nak jadi macam tuh ke..? ni ada sedikit tatapan kes yang telah berlaku akibat gamba2 yang diupload kt FB...CEGAH SEBELUM TERLAMBAT! wallahualam...













My Blog List

get this widget here