Saturday, June 4, 2011

happy dad's day.. lots of loves for u

10 the most cool and cute japanese actors. kawaii!!

the most cool and cute face i found in these man....

3...




2...




1...







1. IKUTA TOMA


2. KENICHI MATSUYAMA




3. KOIKE TEPPEI

Pelakon lovely complex! Sapa kenal???? Angkat tangan!



4. CHINEN YURI

Dia lagi muda dari saya..huhuuuu.. baru umur 18.



5. TATSUYA FUJIWARA

Pelakon ini, tatsuya dilahirkan pd 15 May 1982 di CHICHIBU, SAITAMA, jepun. Tatsuya terkenal dgn filem death note dan battle royale yg dibintanginya. Thumbs up tatsuya! :P



6. MATSUMOTO JUN

Kalau korang tengok citer gokusen 1 dan hana yori dango, korang pasti kenal dengan pelakon lelaki ini. Matsumoto dilahirkan di tokyo, pd 30 ogos 1983.





7. JOU ODAGIRI

tiba masa untuk citer fasal pelakon ni, actually ini pelakon faveret saya, saya “jatoh cinta” dgn jo odagiri ni ketika saya tengok citer SHINOBI. Handsome bangat! Eheehheee.. jou odagiri adalah pelakon yg lahir pd 16 Februari 1976 (walaupun tua tetap macho) di Tsuyama, Jepun. Isterinya ialah Kashii yu dan ada seorang anak. Isterinya adalah pelakon wanita yang jadi girlfriend yagami light dalam death note.



8. MIZUSHIMA HIRO

Mizushima hiro atau nama sebenarnya saito tomohiro adalah pelakon dan juga model, dilahirkan di TOKYO pd 13 April 1984. Tinggi beliau adalah 180cm dan berat 65kg. isterinya ialah Ayaka komatsu. Pelakon ini terkenal dalam cerita HANAZAKARI NO KIMITACHI E sbg Nanba minami.

9. JIN AKANISHI

Selebriti ini dilahirkan pd 4 July 1984. Filem lakonannya ialah BANDAGE. Kalau korang pernah tengok drama GOKUSEN 2 ,jin pun ada dalam cerita tu, sebagai yabuki hayato.




10. NINOMIYA KAZUNARI

Pelakon ni dilahirkan di KATSUSHIKA CITY, TOKYO pd 17 Jun 1983. Mempunyai ketinggian 168cm dan berat 49kg. blood type nye, A. Kazunari juga seorang menggubah lagu, penyanyi. Antara movie yang dia berlakon sama ialah, yellow tear da, tekkon kinkreet.

menariknya makhluk ini... :)



Fakta Menarik Diantara Lelaki Dan Perempuan

1.Rata-rata perempuan tidur lebih lama 1 jam di waktu malam dari pada lelaki.

2.Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan berbicara, bayi lelaki 2 bulan lebih lambat.

3.Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi (gangguan) saat mengandung bayi lelaki dibandingkan dengan bayi perempuan.

4.Rata-rata berat otak lelaki lebih berat 1,4 kg daripada berat otak perempuan.

5.Pembedahan mengganti alat kelamin lebih banyak dilakukan oleh lelaki.

6.Perempuan kurang mampu menahan dingin disebabkan permukaan kulit yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih hangat.

7.Lelaki lebih suka bicara langsung sesuai tujuannya, sementara perbicaraan perempuan terputus-putus dengan keraguan dan perasaan. Disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan ( intuisi ) dan kiri ( logika ) lebih sedikit pada perempuan. Sehingga ekspresi perasaan lebih mudah terjadi pada perempuan.

8.Perempuan lebih baik indra penciumannya disebabkan tingginya hormon estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor penciuman.

9.Perempuan mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat/peluh ( yang menghasilkan bau badan ) daripada lelaki.

10.Kemampuan indra laki-laki untuk mengecapi rasa masam, manis dan masin lebih rendah pada perempuan.

11.Lebih dari dua kali pada perempuan cenderung homoseksual (menyukai sesama jenis) pada usia 45 tahun daripada lelaki.

12.Pada saat usia tua perempuan mengalami kerontokan rambut, pada usia yang sama sebagian besar laki-laki mengalami kebotakan. Kebotakan disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen (hormon lelaki ).

13.Berpapasan dengan perempuan di jalanan, lelaki menghadapkan tubuhnya menghadap perempuan yang dijumpainya. Perempuan pula cenderung membalikkan badan, sering secara tidak sedar menempatkan tangan di depan badannya untuk melindungi dada.

14.Kira-kira 48 % lelaki berdengkur ketika tidur, hanya 22 % saja pada perempuan.

15.Lelaki lebih banyak memilih merah, dan perempuan warna biru.

16.Perempuan rata-rata 153 saat berada di toilet, lelaki 113 saat.

17.Satu berbanding empat, perempuan dibanding lelaki yang berbicara gagap.

18.Penelitian di Amerika, perempuan menggunakan waktu hampir 2 kali lebih banyak untuk berbelanja dibanding lelaki.

19.Perempuan secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian yang dipakai.

20.Penelitian di England, kanak-kanak lelaki lebih mudah ditipu/diperdaya dibanding kanak-kanak perempuan. Kalau di Malaysia ENTAHLAH..


sumber: fcukz.blog

Friday, June 3, 2011

betui ka ni...?? o.0

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.

6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

Telefon:

6 minggu: Baby, ada org call u nih..

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?

6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..

6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancang Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??

p/s: betul ke cmni?? (*_*)

*artikel ni diemel oleh sorg kwn sy..


sumber : facebook

Thursday, June 2, 2011

baik atau buruk?


assalamualaikum

Saje nak share benda ni.. sebab sebagai seorang student… dah menjadi bahang kepanasan sejak dua menjak ni.. musim checking result pun dah bermula, bila baca status kat fb.. ader antara kawan2 gembira, ader jgk yang kecewa… turn saya pulak macam mana lah..? keputusan untuk student degree UiTM akan keluar 17 jun 2011.. (via FB TNC).. debaran tu memang la ader.. persediaan untuk menghadapi result yang ntah berapa tu.. masih di tahap nyawe2 ikan.. 50/50.. ya Allah…tenangkan lah hatiku ini…

p/s: to all viewer terutama student, good luck and congrats untuk result2 korang ^^V

My Blog List

get this widget here