Wednesday, February 9, 2011

seminggu di kampung.. bersame cik nestum dan cik nestle


masa raya cina baru baru nih.. aku balek kampung ( ganu).. seminggu jer pun cuti nyer, da lamer aku ta balek , cewahh! padahal sem baru jer bermula awal tahun nih.. seminggu cuti nih, aku meluangkan masa ngan family aku, cik nestum aka my m0m & cik nestle aka kakak aku.. cute pulak name dorang! haha



aku jugak spend mase untuk adek kesayangan aku, ye lah adek lak sorang jer..tuh yang rindu sgt tuh.. haahaaa.. nak kenai adek aku? dia cantek! haa.. kat atas tuh gambaq dia..cantek kan? hehhhee..

mase cuti tu jgk, aku abiskan masa ngn bt asement yang melambak lambak.. penat giler 24jam ngadap laptop tules report... huaarrggghhhh!!!!!....


huhuu~~ ni cuti 4 hari pulak (lepas balik shah alam.)..n aku da plan jgk nak jumpa Naqiu aka bOyfwenku.. kihkihkih...rindu laaa.. auww!


Hati berbucu


tekap wajah bengis
dibalik senyum pahit
amarah senada rasa
jerkah keliling suasana
selaut ruang hati juga melimpah

sentap segugus ketakutan
mencuri seribu perhatian
mulut berat terkunci
mata juga yang berkata - kata.

bila hati sudah berbucu
tembok batu
roboh sembah ke bumi

bila hati sudah konkrit
nyawa mereka
menjadi taruhan.

Aku masih dara >> relevankah?



aku baru lepas nonton cerita AKU MASIH DARA (2010) lakonan raja farah, farid kamil, n sekian2 lah.. ini bukan lah mahu mengkritik,jauh sekali mengutuk hasil kerja orang2 seni.. tp relevankah jalan cerita tu? bagi insan yang hanya tahu nonton saja, aku cuma berpendapat, kenapa jalan ceritanya terlalu simple? begitu mudahkah seorang perempuan nak berubah,macam raja farah dalam cerita ni.. ya lah, kalau menyebut soal hidayah ALLAH s.w.t, siapalah aku untuk mempersoalkan nya.. tapi jika melihat pada konteks remaja sekarang, agak mustahil la ada yang macam tu, 1 nisbah 1000 kot.. huhuuuhh..
remaja skrg, meskipun da ditayangkan bepuloh2 cerita tentang gejala sosial,dah beratus berita terpempang di newspaper, statistik bayi luar nikah dan pembuangan bayi tetap jugak membimbangkan.. aku sebagai remaja pun heran jugak,, macam mana golongan ini begitu "seronok" buat benda2 sebegini rupa....

My Blog List

get this widget here