Sunday, June 30, 2013

antara fatih seferagic dan jongkook oppa?

assalamualaikum warahmatullah..
alhamdulillah... 
kembali menaip saya untuk post kali ini...
alhamdulillah..dan sekalung tahniah kepada team TRW kerana memenangi piala FA kali ini..dan sekalung tahniah juga di ucapkan kepada team JDT kerana mereka telah sampai ke tahap yang membanggakan :)
alhamdulillah... 

antara fatih seferagic dan jong kook oppa?
saya petik nama 2 selebriti ini bersebab..
yang pertamanya, fatih seferagic..
sapa yang tak kenal beliau, mohon taip namanya dia you tube..
alhamdulillah..sy kenali beliau pada ramadhan tahun lalu (2012)
sy dengar alunan suara beliau membaca surah ketika solat terawih..
sangat syahdu.. :')
subhanaAllah...

jongkook oppa..
sy kenali beliau ni dalam siri reality show "running man"
sy pun peminat reality show tu..
tapi tak adalah sampai dikategorikan sebagai "kipas susah mati"(mohon translate dlm b.inggeris)

sebelum anda baca selanjutnya, sy sajikan gambar kedua2 manusia ini.. ^^

jongkook

fatih seferagic

ok.. sudah melihat mereka..??
sekarang we move to the point i gonna talk here..
the similarity antara mereka ni adalah:
- lelaki.
- jadi pujaan wanita.
-terkenal.
-berada di malaysia dalam tempoh terdekat ini.. (jongkook awal jun, fatih currently)

ada desas desus lelaki2 yang berpendapat lebih dan akal terlebih aktif untuk menganalisa mengatakan wanita memuja selebriti2 ini.. kononnya kerana paras rupa, dan sebagainya...
dan ini juga menjadi point untuk menghentam kaum wanita termasuklah insan yang lemah ini.. 

my point :
tidak dinafikan.. diriku ini turut meminati mereka berdua ni, tapi level minat tu lain...
tak sama...

meminati perkara yang menarik kita ke duniawi dan meminati perkara yang menarik kita ke ukhrawi..
lain tu bukan...?

saya seorang yang taksub dengan agama... not only fatih seferagic, but also maher zain, other local selebrity like UAI,ust don daniyal, dr Maza,and i also a fan of ust ibnu batoota owsem :D

saya juga seorang yang minat (nak tulis taksub pun agak over sbb sy tak over :D) korean drama, reality show and so on.. 

saya juga insan yang pernah mengalami "histeria" dengan hal2 ini...

tapi sy nak kongsi di sini... ada beza antara taksub dgn perkara baik dengan taksub dgn pkara maksiat..
dari segi pengalaman sy, bila sy dgr alunan bacaan si fatih ni.. honestly, laju ja air mata jatuh.. sangat bahagia dgr dia baca (bukan sbb dia hensem) tp bacaan dia sangat tenang.. then, tindakan seterusnya, sy cari youtube bacaan dia lagi, dia jadi imam terawih and so on.. bukannya sy pegi google gambar dia... U_U

bila sy taksub pada reality show running man ni, urm... ad juga sampai keluar air mata.. but perasaan sy masa ni bukan lah tenang mcm time dengar si fatih mengaji tapi sy rasa tak keruan dan tak terkawal.. (apa rasa mcm tu ya...?) rasa yang tak tenang, bukan sebab orang2 nya hensem, tp ke"lagho"an perkara ini yang sgt melayang2kan sy ke awangan.. nah, ini betul2 histeria sudah...nauzubillah...!

jadi, konklusinya.. para ikhwah.. jangan pandang serong pada akhowat.. berbaik sangka lah..bersyukurlah yang akhowat suka kat fatih.. drp suka kat orang2 yang tak membantu agama kita.. :) muka hensem fatih ni sebagai bonus shj... :)

dan kepada akhowat2 sekalian.. jaga dan reset nawaitu anda kenapa anda suka dan minat fatih ni... mudah2an kerana kebaikan yang Allah karuniakan melalui dia.. bukan kerana rupanya ya...

wallahualam.. :)


1 comment:

  1. choose for fatih seferagic! :)

    btw,
    MG nak carik folower ke 500
    jom ! MG nk ckupkan folower nk buat GA worth rm500 :)

    ReplyDelete

My Blog List

get this widget here